Ochutnávková konferencia o remeselných potravinách

Nikdy predtým nebola téma kvalitných potravín a zdravej racionálnej výživy vnímaná tak intenzívne, ako je tomu v tejto neobvyklej “korona” dobe. Preto toto obdobie môžeme poňať aj ako ideálny čas na upútanie pozornosti na dôležité témy okolo potravín a ich vplyvu na naše fyzické a psychické zdravie. Stačí len chcieť. Posvietiť si na to, ako si budovať lepšiu imunitu, vnútornú pohodu a ako a kde sa rozhliadať po tých najkvalitnejších, remeselných potravinách.

Aké sú benefity remeselných potravín?

Kvalitné remeselné potraviny sú vyrábané rešpektujúc životné prostredie, miestne komunity a chrániac biodiverzitu. Kúpou takýchto lokálnych, čerstvých a kvalitných potravín podporujeme lokálnu ekonomiku a prispievame tak výrazne k trvalo udržateľnému spôsobu života. Väčšina z nich je zároveň súčasťou kulinárskeho dedičstva nášho mesta alebo regiónu. A v neposlednom rade kúpou dobrých, čistých a férových potravín robíme veľa aj pre svoje zdravie. Dokonca to platí aj pri tých dovozových, udomácnených, bez ktorých by sme si už život nevedeli predstaviť.

DEGUSTORIUM 2020

Združenie Slow Food Pressburg sa v spolupráci s partnermi preto v tomto roku rozhodlo v rámci programu na bratislavskej mestskej pláži Tyršák zorganizovať akciu venovanú interaktívnemu vzdelávaniu v oblasti potravín, DEGUSTORIUM 2020, prostredníctvom ktorej návštevníkom predstavia výnimočné produkty, ako aj ľudí, ktorí za nimi stoja.

2. ročník ochutnávkového podujatia sa uskutoční 27. septembra na bratislavskej mestskej pláži Tyršák v čase od 9.00 do 17.00 a je určené širokej verejnosti, ktorej nie je jedno, ako naše nákupné rozhodnutia ovplyvňujú svet, v ktorom žijeme.